Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На 30.05 направих една малка разходка.
    Първо видях тази:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...1&slink=b4kdli

плюсове:запазен салон.

минуси: Колата е на 250к. Дисковете са за смяна всичките. Счупена дръжка за отваряне на капака за осигурителния механизъм, силикон на маркуча по смукателя.

След това имах среща за тази.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...4&slink=b4kdli

Даже ми я беше изкарал от автокъщата и ми я беше подгрял Преполагам затото има проблем със студения старт.

плюсове: Реални километри. Добре запазен салон.

минуси: Външни забележки, различни гуми(сбирщайн,отпред зимни, летни отзад), всички дискове за смяна. Липсват тапите за клапите на 2 и 3 цилиндър и всичко е омазано със силикон. Мотора работи неспокойно при плавно подаване на газ и покачване на корекциите до над 3 точно на тези цилиндри. Май е ял клапи. Предполагам за това ми я беше подгрял.
    Alfa Mito 1.4
    156 2.0 155 ex
    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

• Щом говориш за тапи за клапи, значи е с метален колектор, и вероятно е началото на 2006г.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Здравейте! Не знам към кого да се обърна в този форум!
        Опитвах се да си пусна обява за продажба преди седмица тук и все още нямам отговор ако обявата ми не е одобрена защо не е !
        На обявата нямах реални снимки,а сложих линк към mobile.bg , понеже когато пробвам да кача снимки ми изписваше нещо от сорта " Upload to file is filed " .
        Писах на модератор... Ни вопъл, ни стон. Някой ако може да я пусне вместо мен, ще съм благодарен!
        Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

• Здравейте колеги, дойде и моя ред да сменя 147цата, тъй като ставам семеен и чакам нов член... Та оглеждам се за някоя 159ка (за предпочитане комби но може и седан) 1.9/2.0 или 2.4 дизели. Ако някой вече е гледал някое от следните:
          Направи ми впечатление тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...1&slink=b4quuc
          Тази старозагорската от форума: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...meo-159-2-4-SW (имаше някъде обява в мобилето също)
          Погледнах и тази, но не съм я карал аз и закачал още (жената я пробва и каза, че има някакво спъване на 1ва и 2ра при ускорение и лаг при натискането на педала на газта, четох че и други с 200 коня варианта имат сходни проблеми, но тази направо искала да гасне ако не се подава газ, аз до сега дизел над 120 коня който да не потегля сам без газ не съм карал ), иначе е като нова отвътре и отвън: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...57425256580378

Не съм от най-информираните за модела, та съвети биха ми били добре дошли!
          Поздрави!

Comment

• Здравейте,колеги! Някой знае ли нещо за тази :https://m.cars.bg/offer/c3045856

Comment

• Ако някой иска автомобил,в който да се качи и да кара ето моята https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...5&slink=b56btb
              Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

• Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщение
                Ако някой иска автомобил,в който да се качи и да кара ето моята https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...5&slink=b56btb
                Един въпрос колега? Как може колата да е евро5, като всички карантии са и изкормени? Дали ще може да покрие изискванията за евро5 като въведат от догодина евроемисиите задължителни и при нас?
                Alfa Mito 1.4
                156 2.0 155 ex

Comment

• Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
                  Един въпрос колега? Как може колата да е евро5, като всички карантии са и изкормени? Дали ще може да покрие изискванията за евро5 като въведат от догодина евроемисиите задължителни и при нас?
                  Не се притеснявай за това......ние сме автоморга за дизеловите и не само дизелови коли на Европа.......а какво ще въведат е бош лаф.....не искам да влизам в тема политика, не я разбирам....но откак сме в евросъюза не сме изпълнили нито една евродиректива, камо ли закон да сме въвели.....разсъждавай....
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    ....но откак сме в евросъюза не сме изпълнили нито една евродиректива.......
                    Мда, спирането на 4 реактора в АЕЦ - а, спирането на южен поток, зелените мощности, въглеродните квоти, санирането..........са все резултат от марсиански директиви

PS

Колегата Nikotm зададе един много резонен въпрос. Ти разбра ли го?
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:14.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Не мисля че ще се промени нещо скоро.

Че ще има определяне на данъците по евро стандарт - има, но взимат предвид това, което пише в документите, а не това което реално излиза от ауспуха.

В английските алфа форуми има англичани, които споделят, че са си махнали дпф-а и успяват да минат МОТ (преглед). Други пък карат без и си го слагат само преди прегледа, после пак го махат и така... А както знаем, ние сме поне 50 години назад от англичаните, така че няма място за притеснения.
                      156 2.0TS

Comment

• Не става въпрос дали ще започнат да дърпат уши за вредни емисии. Става въпрос за това, дали нещо обявено е само на хартия или е реално.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Мда, спирането на 4 реактора в АЕЦ - а, спирането на южен поток, зелените мощности, въглеродните квоти, санирането..........са все резултат от марсиански директиви

PS

Колегата Nikotm зададе един много резонен въпрос. Ти разбра ли го?
                          Да разбрах го по моя си начин .....близо три години карам 159 дизел с всичката си карантия по нея, влиза напъно в еко нормите си...от как съм я взел сипвам нафта за 2.60...2,70лв. за литър....тоез най доброто, което се предлага на пазара....но файда няма....а ти предположи, защо няма ефект....аз ще споделя след това....в момента ако е замерим, ще е с по добри еко показатели от твоята която е на бензин....?......особено при регенерация....ама има проблем.....утре съм на тест и ще видя какъв е....))))
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• То е ясно, че няма как да покрие нищо при реален тест без карантиите. Повечето коли "нов внос" също едва ли ще покрият реален тест и с карантиите си. В БГ по обявите се пише евростандарта най-вече заради въведените данъчни облекчения. След година дали ще въведат релни тестове при ГТП или пак ще са бутафорни както сега, е много съмнително. Първо трябва да се промени закона, второ да се обнови техниката в пунктовете, трето в повечето от тях няма квалифициран персонал, четвърто това ще им струва страшно много пари което ще доведе до драстичен ско в цената на ГТП, пето - поне 60% от автопарка в БГ ще трябва да бъде спрян от движение. Заключение - правителството което въведе това повече избори няма да спечели, а опозицията ще предложи отмяна и ще спечели Не ми се мисли, какви цени ще са услугите по поставяне на филтри и катализатори и цените на самите филтри и катализатори при подобни законови промени. Реално няма ли последващ контрол след ГТП, подони промени ще са още един повод да се дават солени рошфети, нищо повече. Лично аз това лято ще вкарам колата си във вида в който е излязла от завода що се отнася до филтри, клапи, дюзи, турбо. Като я взех се подведох по градските легенди, че веднага, ама веднага се махат филтри, ЕГР, клапи...., а се оказва, че дявола нито е толкова черен, нито толкова скъп, сръвнено с това което платих "ама веднага" да ги махна. И го правя не заради данъци и ГТП, а защото така трябва да бъде.
                            Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Когато се спазват правилата, колкото и несъвършени да са те, има някакъв шанс да бъде достигнат и по-справедлив статус на живот. Когато не се спазват, такъв шанс, не съществува.
                              Всички искаме подредена държава, но някои си мислят, че това е дар Божи.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Не се притеснявай за това......ние сме автоморга за дизеловите и не само дизелови коли на Европа.......а какво ще въведат е бош лаф.....не искам да влизам в тема политика, не я разбирам....но откак сме в евросъюза не сме изпълнили нито една евродиректива, камо ли закон да сме въвели.....разсъждавай....
                                Тук не си прав приятелю?! Не Евросъюза трябва да ни каже, как да осигурим по-добър свят за децата ни? И двамата помним онази далечната 1986, какви марули ядохме, колкото на слон ухото. И сега по един или друг начин, всеки от онова поколение, плаща. И ако ние разхищаваме даденото от природата, тя ще ни го върне тъпкано, но ще страдат нашите деца и внуци. Колкото по-бързо се осъзнаем, толкова по-добре.
                                Alfa Mito 1.4
                                156 2.0 155 ex

Comment

Working...
                                X